Milí návštěvníci, nabídka pro vás bude v průběhu času rozšiřována a doplňována. Děkujeme za přízeň.
Výprodej Doprava zdarma

Opinel Les Forges 1890 nůž na chléb

A0045663

Excelentní nůž na chleba a pečivo z prémiové kolekce kovaných nožů Opinel. Precizní a vyvážený tvar s důrazem na detail, kvalitní materiály a špičkové provedení.


  • (1 ks) Skladem
3 344 Kč
Kategorie: Kuchyňské nože a pomůcky
 
 
  • Velký nůž s nádherně vykrouženou, mořenou a následně voskovanou bukovou rukojetí.
  • Zoubkovanou čepel využijete při krájení jakéhokoli pečiva – chlebu, veky, bagety nebo rohlíků, bagelů či housek.
  • Délka čepele: 21 cm
  • Tloušťka čepele: 2 mm
 

Nůž na chleba a pečivo z nejvyšší řady kuchyňských nožů Opinel, odkazující na tradiční řemeslo předků – Les Forgés 1890 (Les Forgés v překladu znamená "kovárny"). Jedná se o nože kované ve výhni, s vynikajícími řeznými vlastnostmi.

Usnadní vám však práci i při porcování melounu nebo ananasu, či při nakrájení čerstvě upečeného, ještě teplého štrůdlu.

 

opinel

 

Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století, kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal řemeslo syn Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů,“ a to proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí.

Ten pravý kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela - Joseph - se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy inovativních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný zavírací kapesní nožík je na světě - zrodil se Opinel.

Malá dílna ve francouzském Chambéry (v savojských Alpách) se časem zvětšovala, až se tato značka stala synonymem pro kvalitní zpracování materiálů, čepele z prvotřídní oceli, ostrost a dřevo pocházející z místních lesů.

V Chambéry dodnes zůstalo centrum výroby. Kovají se zde čepele ze špičkové švédské karbonové nebo nerezové oceli. Vyřezávají střenky a nože se pak ručně kompletují a brousí do vysoké ostrosti. Až 95 % dřeva na výrobu rukojetí pochází přímo z Francie, zbytek tvoří exotická dřeva dovážená pro střenky luxusních dárkových nožů.