- Velký nůž s nádherně vykrouženou, mořenou a následně voskovanou bukovou rukojetí.
- Zoubkovanou čepel využijete při krájení jakéhokoli pečiva – chlebu, veky, bagety nebo rohlíků, bagelů či housek.
- Délka čepele: 21 cm
- Tloušťka čepele: 2 mm
Nůž na chleba a pečivo z nejvyšší řady kuchyňských nožů Opinel, odkazující na tradiční řemeslo předků – Les Forgés 1890 (Les Forgés v překladu znamená "kovárny"). Jedná se o nože kované ve výhni, s vynikajícími řeznými vlastnostmi.
Usnadní vám však práci i při porcování melounu nebo ananasu, či při nakrájení čerstvě upečeného, ještě teplého štrůdlu.
Kód | Kód: A0045663 |
---|---|
Jméno značky: | Opinel |
Kategorie: | Kuchyňské nože a pomůcky |
Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století, kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal řemeslo syn Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů,“ a to proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí.
Ten pravý kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela - Joseph - se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy inovativních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný zavírací kapesní nožík je na světě - zrodil se Opinel.
Malá dílna ve francouzském Chambéry (v savojských Alpách) se časem zvětšovala, až se tato značka stala synonymem pro kvalitní zpracování materiálů, čepele z prvotřídní oceli, ostrost a dřevo pocházející z místních lesů.
V Chambéry dodnes zůstalo centrum výroby. Kovají se zde čepele ze špičkové švédské karbonové nebo nerezové oceli. Vyřezávají střenky a nože se pak ručně kompletují a brousí do vysoké ostrosti. Až 95 % dřeva na výrobu rukojetí pochází přímo z Francie, zbytek tvoří exotická dřeva dovážená pro střenky luxusních dárkových nožů.