Milí návštěvníci, nabídka pro vás bude v průběhu času rozšiřována a doplňována. Děkujeme za přízeň.

Wüsthof CLASSIC nůž kuchařský, 16 cm GP, bílý

1040200116

Všestranný typ kuchařského nože - nejdůležitější element základního vybavení pro hobby i profesionální kuchaře. Tvar tohoto nože je vhodný pro většinu úkolů v kuchyni, a stejně tak pro nejrůznější techniky krájení či úchopů.


  • (1 ks) Skladem
2 394 Kč
Kategorie: Kuchyňské nože a pomůcky
 

Parametry:

  • Délka čepele: 16 cm
  • Výška čepele: 4 cm
  • Délka rukojeti: 12,5 cm
  • Celková délka: 28,5 cm
  • Váha: 174 g

 

Čepel:

  • Materiál: chrom molybden vanadová ocel (X50CrMoV15)
  • Tvrdost: 58 Rockwell
  • Ostření pomocí technologie PEtec (Precision Edge Technology)
  • Manuální finální leštění.
  • Brusný úhel: 28°

 

Rukojeť:

  • Materiál: POM (syntetika).
  • Tři nýty: nerezová ocel.
  • Barva: bílá, odolná změně barvy.

 

Vlastnosti:

  • Přirozené vyvážení díky hlavě a plně kované rukojeti.
  • Plná ochrana prstů zajišťuje bezpečnější práci.
  • Kované z jednoho kusu nerezové oceli WÜSTHOF.
  • Kované v Solingenu, Německo.

 

Právě díky výšce čepele je mezi prsty na rukojeti a prkénkem zachován dostatečný prostor pro příjemnou manipulaci. Kuchařské nože zajišťují hladký a úhledný řez. S kuchařským nožem můžete krájet maso, ovoce, zeleninu i bylinky či rozmělnit česnek.

Široká čepel umožňuje rychlý přesun nakrájených surovin do nádob. Krájení je přitom snadné a díky jemnému zaoblení čepele směrem ke špičce lze využít i techniky kolíbání.

 

 

 

 

wusthof-noze-196

Solingen je německé město, jenž je sídlem mnoha renomovaných nožířství, kterým dominuje právě firma Ed. Wüsthof Dreizackwerk Solingen. Je to jedna z největších nožířských firem na světě založena roku 1814. Do dnešní doby stojí ve vedení firmy členové rodiny Wüsthof.

Originální nožířské výrobky této značky jsou vyráběny podle nejvyšších standardů kvality. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. Pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli: chrom-molybden-vanad. Ta poskytuje základ pro vysoký řezný výkon i díky technologii broušení PEtec (Precision Edge Technology):

  • Čepele se měří před ostřením pomocí laserů.
  • Počítače vypočítávají přesný úhel ostření pro každou čepel.
  • Přesní roboti brousí ostří na brusném kameni.
  • Nože jsou nakonec uhlazeny pomocí speciálního disku.

 

petec technologie

 

Obrázek znázorňuje porovnání se standardní technologií ostření: na levé straně můžete vidět výsledky při použití PEtec a na pravé straně výsledky při použití standardního postupu.

Řezná hrana vytvořená po použití procesu PEtec je extrémně tenká, což zapříčiňuje výjimečnou ostrost a optimální ostří po celé délce čepele.

Zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. 

Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsobem výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti. 

wusthof_product-callout-1d