Milí návštěvníci, nabídka pro vás bude v průběhu času rozšiřována a doplňována. Děkujeme za přízeň.
Výprodej

Opinel Parallele VRI N°119 Santoku nůž

A0046017

Santoku nůž Opinel Parallele s bukovou rukojetí, který by neměl chybět v žádné domácnosti. Délka čepele 170 mm.


  • (1 ks) Skladem
934 Kč
Kategorie: Kuchyňské nože a pomůcky
 
  • Délka čepele: 17 cm
  • Tloušťka čepele: 3 mm

 

Skvělý pomocník při krájení masa, plátkování zeleniny nebo při krájení houpavým pohybem (například při krájení cibule). Čepel při krájení zůstává pevná a neohebná.

Asijský typ nože Santoku by se dal přirovnat k našemu kuchařskému noži – je velice univerzální.

 

Dřevo, jednoduchost a efektivita - tyto všechny vlastnosti snoubí kuchyňské nože Opinel. Kolekce zaujme především při zařizování vaší první kuchyně a hledáte kvalitní nože, které jako kuchař rozhodně oceníte.

Rukojeť z bukového dřeva, které má vynikající mechanické vlastnosti. Bukové rukojeti jsou ošetřeny lakem, který byl velmi pečlivě vybrán, aby zušlechtil samotné bukové dřevo.

 

 

 
 

 

opinel

 

Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století, kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal řemeslo syn Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů,“ a to proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí.

Ten pravý kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela - Joseph - se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy inovativních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný zavírací kapesní nožík je na světě - zrodil se Opinel.

Malá dílna ve francouzském Chambéry (v savojských Alpách) se časem zvětšovala, až se tato značka stala synonymem pro kvalitní zpracování materiálů, čepele z prvotřídní oceli, ostrost a dřevo pocházející z místních lesů.

V Chambéry dodnes zůstalo centrum výroby. Kovají se zde čepele ze špičkové švédské karbonové nebo nerezové oceli. Vyřezávají střenky a nože se pak ručně kompletují a brousí do vysoké ostrosti. Až 95 % dřeva na výrobu rukojetí pochází přímo z Francie, zbytek tvoří exotická dřeva dovážená pro střenky luxusních dárkových nožů.