Milí návštěvníci, nabídka pro vás bude v průběhu času rozšiřována a doplňována. Děkujeme za přízeň.
Doprava zdarma

Wüsthof EPICURE nůž na chleba, 23 cm

WU3950/23

Nůž na chleba o délce čepele 23 cm z řady luxusních nožů Wüsthof EPICURE. Tvrdost 58 HRC.


  • (1 ks) Skladem
3 884 Kč
Kategorie: Kuchyňské nože a pomůcky
 

Čepel:

Každá čepel je navržena, aby měla širší tvar, vyvíjela větší tlak na krájený předmět a díky tomu pracovala s mnohem vyšší účinností. Zároveň zaručuje zvýšenou bezpečnost a znatelně snadnější použití. Širší kontaktní plocha nabízí nejen lepší kontrolu při vedení nože, ale pomáhá také rychle a čistě dopravit potraviny do nádob na vaření.

 

Hlava:

Nově vyvinutý zakřivený tvar hlavy účinně chrání prsty před ostrou čepelí.

 

Rukojeť:

Profil rukojeti je na začátku široký a na konci zúžený k přizpůsobení se přirozenému pohybu ruky. Výsledkem je ideální úchop. Materiál rukojeti sestává z přírodních vláken a pryskyřice. Kombinuje tak komfortní pocit ze dřeva s robustními a hygienickými vlastnostmi plastu. 

 

Vyvážení:

Díky inovativní geometrii hlavy a širšímu tvaru čepele je hmotnost soustředěna uprostřed nože. Výsledkem je rovnoměrné vyvážení, které zaručuje rychlou a jednoduchou práci s nožem bez námahy. 

 

wusthof-noze-196

Solingen je německé město, jenž je sídlem mnoha renomovaných nožířství, kterým dominuje právě firma Ed. Wüsthof Dreizackwerk Solingen. Je to jedna z největších nožířských firem na světě založena roku 1814. Do dnešní doby stojí ve vedení firmy členové rodiny Wüsthof.

Originální nožířské výrobky této značky jsou vyráběny podle nejvyšších standardů kvality. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. Pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli: chrom-molybden-vanad. Ta poskytuje základ pro vysoký řezný výkon i díky technologii broušení PEtec (Precision Edge Technology):

  • Čepele se měří před ostřením pomocí laserů.
  • Počítače vypočítávají přesný úhel ostření pro každou čepel.
  • Přesní roboti brousí ostří na brusném kameni.
  • Nože jsou nakonec uhlazeny pomocí speciálního disku.

 

petec technologie

 

Obrázek znázorňuje porovnání se standardní technologií ostření: na levé straně můžete vidět výsledky při použití PEtec a na pravé straně výsledky při použití standardního postupu.

Řezná hrana vytvořená po použití procesu PEtec je extrémně tenká, což zapříčiňuje výjimečnou ostrost a optimální ostří po celé délce čepele.

Zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. 

Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsobem výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti. 

wusthof_product-callout-1d