Milí návštěvníci, nabídka pro vás bude v průběhu času rozšiřována a doplňována. Děkujeme za přízeň.

Wüsthof CLASSIC IKON Creme kuchařský nůž, 16 cm

1030430116

Optimálně vyvážený kuchařský nůž s délkou čepele 16 cm. Tvrdost 58 HRC.


  • (1 ks) Skladem
2 644 Kč
Kategorie: Kuchyňské nože a pomůcky
Záruka: 2 roky
 

Elegantní  kovaný kuchařský nůž řady Classic Ikon Creme od světově proslulého německého výrobce špičkových nožířských produktů Wüsthof Dreizack Solingen.

 

  • Klasická ergonomická rukojeť s trojitým nýtováním pro bezpečné a pohodlné držení nože.
  • Rukojeť je nárazuvzdorná a zhotovena ze speciálního černého syntetického materiálu.
  • Nůž vyroben z jednoho kusu kvalitní oceli. 
  • Optimálně vyvážený nůž, který předchází únavě při dlouhodobé práci.
  • Značka kvality na každé čepeli - logo trojzubce, město zhotovení, rozměr a řada nože.
  • Délka čepele: 16 cm
  • Materiál: chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15)

 

Kuchařský typ nože je základním a všestranným typem nože, který najde využití v každé kuchyni. Jeho čepel je širší a tužší. Právě díky vysoké čepeli je mezi prsty na rukojeti a prkénkem zachován dostatečný prostor pro příjemnou a bezpečnou manipulaci.

 

wusthof-noze-196

Solingen je německé město, jenž je sídlem mnoha renomovaných nožířství, kterým dominuje právě firma Ed. Wüsthof Dreizackwerk Solingen. Je to jedna z největších nožířských firem na světě založena roku 1814. Do dnešní doby stojí ve vedení firmy členové rodiny Wüsthof.

Originální nožířské výrobky této značky jsou vyráběny podle nejvyšších standardů kvality. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. Pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli: chrom-molybden-vanad. Ta poskytuje základ pro vysoký řezný výkon i díky technologii broušení PEtec (Precision Edge Technology):

  • Čepele se měří před ostřením pomocí laserů.
  • Počítače vypočítávají přesný úhel ostření pro každou čepel.
  • Přesní roboti brousí ostří na brusném kameni.
  • Nože jsou nakonec uhlazeny pomocí speciálního disku.

 

petec technologie

 

Obrázek znázorňuje porovnání se standardní technologií ostření: na levé straně můžete vidět výsledky při použití PEtec a na pravé straně výsledky při použití standardního postupu.

Řezná hrana vytvořená po použití procesu PEtec je extrémně tenká, což zapříčiňuje výjimečnou ostrost a optimální ostří po celé délce čepele.

Zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. 

Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsobem výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti. 

wusthof_product-callout-1d